Önéletrajz

 

 

 

Oldon születtem 1949. január 1-jén szüleim első gyermekeként. Édesanyámék és édesapámék is falusi szülők leszármazottai, anyám az Ormánságból Kórósról, apámék a  Hajdú-megyei Bárándról kerültek Oldra. Tekintélyt érdemlő, dolgos emberekként öregedtek meg. Felmenőink családi sírboltja az oldi öreg temetőben van, apám és dédöregapámék az  "új " köztemetőben nyugszanak. Édesanyám öcsémék családjával Oldon él, az újjá épített Kásádi ház portáján. Imre öcsém 1954-ben született. Szüleink a nehéz, viszontagságos ötvenes években mindig céltudatosan, nagy odaadással, sokszor nélkülözések közepette neveltek bennünket. Öcsém az iskola igazgatója lett, kitűnő pedagógus, igazi " lámpás ". Érdemeit sok egyéb mellett Treffort Ágoston pedagógiai díjjal jutalmazták.

 

Az oldi iskolában Gyanó Józseftől tanultam a betűvetést. Kisiskolás éveim felejthetetlen, különösen fontos, az életutamat meghatározó időszak volt. Az általános iskola felső négy osztályát bejáróként Siklóson jártam. A Pécsi Gépipari Technikumban szereztem gépésztechnikusi oklevelet 1967-ben, ami után Miskolcon következett öt év a Nehézipari Műszaki Egyetemen. Gépgyártástechnológusi diplomámat 1972 nyarán szereztem.

 

Pályakezdőként az épülő új beremendi cementgyárba kerültem gépészmérnök gyakornoknak. Csaknem harmincnyolc évig dolgoztam itt, megannyi pozícióban. 1975-ben a gépészet vezetője lettem, 1986-ban főmérnök (műszaki igazgató), majd 1997-től pályám befejezéséig a gyár igazgatói feladatait láttam el. A kemény, csaknem négy évtized alatt sikerek, kudarcok, szakmai utazások, kihívások, a rendszerváltás és a privatizáció......ragyogóan felkészült, kiváló munkatársak....és még ezer fogalom kísérte végig izgalmas, szakmai életutamat. Köszönettel emlékezem meg az elismerésekről, melyeket a szakmától, a gazdaság értékelőitől és a közvetlen környezetemből tevékenységemért kaptam. Különösen nagy megtiszteltetésként éltem meg Beremend Díszpolgára (2000.) és Old Község Díszpolgára (2010.) kitüntető címeket, a két ízben (1998. és 2009.) elnyert miniszteri oklevelet,
a Baranya Gazdaságáért kamarai díjat (2006.), a Than Károly díjat (2010.), Siklós Gazdaságáért díjat (2010.), a Magyar Cementiparért kitüntetést (2009.).

 

1973-ban nősültem. Akkori menyasszonyom Gyenis Irma, szüleivel és nagyszüleivel Beremenden élt. A Zsebe és Gyenis család tagjai szorgalmas, tekintélyes, mindenki által ismert és elismert gazdálkodók voltak. Feleségem könyvelőként, később a szálló vezetőjeként dolgozott a cementmű alkalmazásában. A gyereknevelés csodálatos, de nehéz feladatait teljes egészében magára vállalva, az otthon melegét biztosítva segítette munkámat, és életemet. Csodálatos gyerekeink születtek, Tamás 1973-ban , Diána 1980-ban . Fiunk a pécsi orvosegyetemen a lányunk Szegeden doktorált. Mindketten megházasodtak és fiamék két ragyogó fiú unokával ajándékoztak meg bennünket. Családjaikra nagyon büszkék vagyunk, dolgosak, céljaik határozottak, életük rendezett.

 

Feleségemmel  Siklóson élünk. Szívesen és sokat utazunk belföldön és külföldön egyaránt. Az munkával töltött évek után, most a sok szabadidő teremti meg a megismerés lehetőségét. Tagja vagyok horgász egyesületeinknek, a Balatonon is szívesen töltöm az időt. Számítógépeink az otthoni játékszereink, aminek segítségével kedvünk szerint használjuk az internet adta tájékozódási és szórakozási lehetőségeket. Érzékenyek vagyunk a világ dolgai iránt. Részt veszünk rendezvényeken, külön figyelemmel kísérjük Beremend és Old életét.

Naptár
Diavetítő